(Kandidaatit > Uusi kandidaatti)

Kandidaatilla tarkoitetaan sellaista yritystä tai yksityishenkilöä, jota ei olla vielä hyväksytty asiakkaaksi.

Kandidaatti luodaan järjestelmään syöttämällä ensin yrityksen yhteyshenkilön tiedot ja sen jälkeen hakemalla yrityksen perustiedot y-tunnuksella tai yrityksen nimellä, myös yksityishenkilö voi olla kandidaatti. Kandidaatti voi olla myös ulkomainen yritys, jolloin asiakkaan luomiseen vaaditaan yrityksen rekisteritunnus, sekä nimi. Mikäli asiakas on yksityinen elinkeinon harjoittaja eikä YTJ:stä tule nimitietoja, voidaan asiakkaalle antaa haluttu nimi perustiedoista.

Uuden kandidaatin lisääminen aloitetaan klikkaamalla toiminnosta "+ Uusi kandidaatti". (Kandidaatit > + Uusi kandidaatti)
Uutta asiakasta luodessa näkymän yläreunasta on mahdollista valita haluttu tyyppi eli onko asiakas oikeushenkilö (kohta 1.) vai yksityishenkilö (kohta 2.). Yhteyshenkilön henkilötunnusta ei tarvitse syöttää, mikäli henkilölle lähetetään myöhemmin tietopyyntö sähköisen tunnistuksen kautta. Henkilötunnus saadaan asiakkaan tietoihin sähköisen tunnistuksen avulla.

Yhteyshenkilö voidaan tunnistaa joko etätunnistuksella (kohta 3.) mikäli yhteyshenkilö tunnistetaan henkilökohtaisella tapaamisella valitse tällöin (kohta 4.) ja täytä yhteyshenkilön tiedot. 

Kun yhteyshenkilön tiedot on täytetty klikkaa suomalaisen yrityksen kohdalla klikataan "Siirry yrityshakuun" ulkomaisen yrityksen kohdalla klikataan "Ulkomainen yritys".

Yrityksen tietojen haku YTJ-rekisteristä

Tietojen hakemikseksi täydennetään yrityksen nimi tai y-tunnus ja klikataan suurennuslasista.

Toimintoon avautuu listaus hakutuloksista. Etsi oikea yritys ja klikkaa riviä. Tämän jälkeen näkymälle avautuu valitun yrityksen tiedot ja yritys voidaan luoda kandidaatiksi toiminnolla "Luo kandidaatti".Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.